Prosedia

Small office and home office chairs

Milieu

Prosedia is het jongste, groene label van Interstuhl. De geschiedenis van Interstuhl begint meer dan vijftig jaar geleden in een kleine dorpssmederij in Duitsland. De fabriek van Interstuhl staat in dit kleine dorpje, de groene Zuid-Duitse deelstaat Baden-Württemberg. Daar is de verantwoordelijkheid voor het milieu en de natuurlijke energiebronnen iets vanzelfsprekends.

Interstuhl produceert al meer dan zestig jaar op een milieuvriendelijke manier en neemt overtuigend zijn verantwoordelijkheid door het gebruik van betrouwbare grondstoffen, verantwoorde productieprocessen en zo min mogelijk inzet van fossiele brandstoffen.

Ze zien het als een uitdaging om zo innovatief mogelijk te voldoen aan de gestelde eisen én meer. Alle normen en richtlijnen op het gebied van ergonomie en milieu worden volledig gerespecteerd. Het innovatieve, baanbrekende karakter van Interstuhl heeft diverse patenten opgeleverd die in veel van onze collecties worden gebruikt.

Op de stoelen van Prosedia bieden wij standaard een garantie van 3 jaar. Een blijk van vertrouwen in de kwaliteit van onze producten dat bovendien perfect aansluit op de duurzame bedrijfsvoering van onze relaties.

De collectie van Prosedia heeft het Blaue Engel-certificaat. Dit keurmerk is te vergelijken met het Nederlandse Milieukeur en wordt afgegeven door het Duitse overheidsinstituut RAL. Een merk krijgt dit keurmerk wanneer hun producten minder belastend voor het milieu zijn dan soortgelijke producten.

Hiernaast beschikt de collectie over het LGA Schadstoff geprüft certificaat. Dit certificaat komt voort uit eisen die gesteld zijn door het DGM, een samenwerkingsverband van meer dan 100 organisaties uit de branche die zichzelf verplicht hebben om de eisen van RAL-RG 430 op te nemen in hun kwaliteitssysteem.

Duurzaamheid volgens Prosedia

Prosedia valt onder de Interstuhl familie. De stoelen van Prosedia worden dan ook geproduceerd volgens de volgende designprincipes van Interstuhl:

  1. Onderdelen zijn eenvoudig uit elkaar te halen
  2. Minimaal gebruik van composieten
  3. Optimaal gebruik van materialen
  4. Zo min mogelijk materiaal toepassen
  5. Alleen materiaal dat gerecycled kan worden
  6. Gebruik van gerecycled materiaal
  7. Gebruik van natuurlijke materialen
  8. Milieuvriendelijke verpakking

Certificaten