FAQ

Prosedia werkt samen met dealers in Nederland en België. Op deze wijze zorgen we voor een goede regionale en plaatselijke aanwezigheid van logistieke en commerciële diensten. Interesse in de producten van Prosedia en wilt u weten waar de dichtstbijzijnde dealer is die u aan Prosedia modellen kan helpen? Neemt u contact op met onze Front Office afdeling via
(+31) 71-581 24 00.

Wij geloven dat je beter presteert als je goed zit. Maar goed zitten bestaat niet alleen uit het aanschaffen van een goede stoel. Het gaat er ook om de stoel op de juiste manier te gebruiken en de stoel in topconditie te houden. Daarom hebben wij een breed aanbod van service pakketten waarmee we het u zo makkelijk mogelijk mee maken. Om de productiviteit van werknemers te verhogen en gezondheidsklachten te voorkomen, kunt u bijvoorbeeld de stoelen intensief laten reinigen. Na de reiniging geniet u weer van een opgefriste en schone stoel. Neem contact met ons op via (+31) 71-581 24 00 voor meer info.

Bij Prosedia ontwikkelen we stoelen die de mens een optimaal voordeel bieden. Wij hebben meer dan vijf decennia deskundigheid op het gebied van zitten. Duurzaamheid en kwaliteit komen bij ons op de eerste plaats. Wij zijn overtuigd van de betrouwbaarheid van onze zitoplossingen. Standaard heeft u drie jaar garantie op de Prosedia stoelen m.u.v. de Se7en. Bij deze collectie heeft u 5 jaar garantie m.u.v. de wielen en bekleding. Daarop geldt drie jaar garantie.

Bij een minimale afname van 25 stuks is het mogelijk om van tevoren het model voor een afgesproken periode de stoel uit te proberen. Let op; dit is bij een aantal modellen mogelijk. Neem contact met ons op via  
(+31) 71-581 24 00 voor meer info.

Bekijk hier gebruiksaanwijzing-filmpjes van onze modellen >> Prosedia gebruiksaanwijzingen

Aan de hand van onderstaande stappen kunt u controleren of u uw stoel juist hebt ingesteld.

1. ZITHOOGTE 
Plaats de voeten ontspannen en vlak op de vloer en stel de hoogte zo in dat de hoek tussen boven- en onderbenen tenminste 90 ° is

2. ZITDIEPTE 
Stel de zitdiepte zo in dat tussen de knieholte en de voorzijde van de zitting minstens 3 cm ruimte is. Voor optimale ondersteuning van de bovenbenen én goede doorbloeding naar de onderbenen.

3RUGLEUNINGHOOGTE 
De voorgevormde lendensteun in de rugleuning dient ter hoogte van de broeksband gepositioneerd te worden. Kies de juiste hoogte zodat de wervelkolom optimaal ondersteund wordt ter hoogte van de 4e en 5e lendenwervel.

4. LENDENSTEUN 
De extra ondersteuning van de onderrug (lenden) kan door middel van de in diepte verstelbare lendensteun individueel aangepast worden. Sommige stoelen zijn hier standaard mee uitgerust, voor andere modellen is het optioneel.

5SYNCHROONTECHNIEK 
Activeer de bewegingstechniek van de stoel voor dynamisch en gezond zitten. Dankzij de beweging wordt het stofwisselingsproces in de tussenwervelschijven ondersteund, dit voorkomt vermoeidheid en mogelijke lichamelijke klachten.

6GEWICHTSREGELING 
Stel de tegendruk van de rugleuning in op het lichaamsgewicht, zodanig dat een optimaal evenwicht ontstaat tussen voldoende ondersteuning en comfortabele beweging.

7ZITNEIGING
Bepaalde werkhoudingen behoeven speciale ondersteuning en een andere positie van het bekken. De neiging van de zitting is individueel in te stellen. Sommige stoelen zijn hier standaard mee uitgerust, voor andere modellen is het optioneel.

8ARMLEGGERS
De juiste hoogte van de armleggers wordt bepaald door de armen ontspannen langs het lichaam te laten hangen en de onderarmen loodrecht op de armleggers te laten steunen. Daarbij dient de hoek tussen boven- en onderarmen ca. 90° te zijn. Het in hoogte verstelbare bureau dient vervolgens zo ingesteld te worden dat de bovenzijde van de armleggers en de bovenzijde van het bureaublad gelijk zijn. De nek- en schouderspieren worden merkbaar ontlast waardoor verkrampingen voorkomen worden.

2D armlegger = in breedte en hoogte verstelbaar

3D armlegger = = in breedte, diepte en hoogte verstelbaar

4D armlegger = = in breedte, diepte en hoogte verstelbaar én zwenkbaar