Premium Product

Een bundeling van diverse bestaande certificaten

Interstuhl is door het LGA (een gerenommeerd Duits testinstituut, vergelijkbaar met TNO) onderscheiden met het predicaat Premium Product.

De werkzaamheden van LGA bestaan uit: “het onderzoeken, kwalificeren en certificeren van producten en diensten om zodoende de tevredenheid van eindgebruikers te verhogen en de transparantie van de markt te vergroten”.

Voor het nieuwe certificaat Premium Product zijn onderzocht: basiseisen, bedrijfsvoering, veiligheid, klantvriendelijkheid, productkenmerken, individualiteit enz. Het gaat om nieuwe en vooral transparante kwaliteitscriteria en is tevens “een bundeling van diverse bestaande certificaten.”

Enkele bijzonderheden van Interstuhl:

  • 80 procent van de innovaties komt uit eigen huis
  • een eigen testlaboratorium
  • elke stoel krijgt het certificaat: “schadstoff geprüft”
  • verzet pionierswerk op het gebied van ergonomie en stelt mijlpalen in de branche (bijvoorbeeld patenten als: ASTIV zitdiepteverstelling, Air-Pressure lendensteun, Transmotion mechaniek en de 3D-netbespanning rugleuningen)
  • initiator en innovator op het gebied van milieuvriendelijke producten en de daarbij behorende productiemethodes
  • verzet zich tegen het verplaatsen van de productie van Duitsland naar lage-lonen-landen voor het zekerstellen van de arbeidsplaatsen in Duitsland (maatschappelijke verantwoordelijkheid), maar vooral ook voor het behouden van de Duitse kwaliteit tegen een zeer concurrerende prijsstelling