MVO

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Interstuhl blijft zich ontwikkelen op het gebied van milieu. MVO, maatschappelijk verantwoord ondernemen, zit Interstuhl in het bloed. De pijlers van MVO, people-planet-profit, zijn voor Interstuhl vanzelfsprekende punten waarmee bij iedere beslissing op elk niveau rekening gehouden wordt. Dit om te zorgen voor een juiste balans tussen de drie P’s en daarmee dus voor maatschappelijk verantwoord ondernemen.

People

De zittechnieken van Interstuhl stellen de gebruikers centraal en leveren een wetenschappelijk onderbouwde bijdrage aan gezond en goed zitten. De ruime verstelmogelijkheden kunnen optimaal benut worden omdat ze eenvoudig en functioneel zijn. Ze doen recht aan gewenste individuele instellingen die zijn afgestemd op de werkzaamheden en lichaamsbouw en  het gewicht van de gebruiker. Daarnaast vormen de uitstekende kwaliteit, de garantie en de vele beschikbare milieucertificaten een zekerheid voor iedere kritische gebruiker. Iedere gebruiker kan zich dus optimaal concentreren op zijn of haar werkzaamheden want een stoel van Interstuhl staat voor optimale ondersteuning, veiligheid en duurzaamheid. 

Planet

Interstuhl produceert in de Zuid-Duitse deelstaat Baden-Württemberg, een gebied waar de door de overheid gestelde milieueisen zeer streng zijn. Hierdoor is de verantwoordelijkheid voor het milieu en de natuurlijke energiebronnen voor Interstuhl iets vanzelfsprekends; het zit in onze genen! Het milieu is ook verankerd in de bedrijfsvoering en maakt daarom een wezenlijk deel uit van de dagelijkse werkzaamheden, een voorwaarde voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. Interstuhl is al sinds 1993 onderscheiden met de het toonaangevende kwaliteitscertificaat ISO 9001 en sinds 1996 met de milieucertificaten EMAS en ISO 14001. Alle stoelencollecties zijn bekroond met het predicaat Blaue Engel, het Duitse Milieukeur. Tevens voldoet Interstuhl aan de criteria voor duurzaam inkopen die zijn opgesteld door SenterNovem.

Profit

De producten van Interstuhl worden op economisch verantwoorde wijze geproduceerd. Doordat slim met grondstoffen en energie wordt omgegaan en er bij het ontwerp van een nieuw product ook altijd aandacht is voor kostenbesparende productiemethoden is Interstuhl in staat een goed evenwicht te creëren tussen kosten en baten. Dit is ook een voorwaarde voor maatschappelijk verantwoord ondernemen en is de basis voor de continuïteit van de onderneming. Tevens biedt Interstuhl diverse complete collecties, waardoor het merk interessant is voor een brede doelgroep; voor alle mogelijke werkzaamheden, elk gewenst budget en een passende uitstraling is er een stoel van Interstuhl. Ook deze brede basis maakt het mogelijk om een zo goed mogelijke profit te kunnen genereren, noodzakelijk voor continuïteit en toekomstige innovaties.

Close Menu